Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΚΑΛΤΣΕΣ!




Κυριακή βράδυ, η τηλεόραση ασχολείται με τις σημερινές εκλογές κι εγώ αποφάσισα να δώσω το παρόν εδώ.
Μια γρήγορη ανασκόπηση του Σαββατοκύριακου, που χαρακτηρίστηκε από την ενασχόλησή μας με την αδερφή μου με χριστουγεννιάτικες κατασκευές και ιδέες για το πάρτυ που θα διοργανώσει την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, εξαιτίας και της γιορτής του άντρα της (Βασίλης, γαρ), αλλά και με το σκουριασμένο μου καλοριφέρ που τρύπησε και ακόμα να αδειάσει το "άτιμο" για να κλείσουμε την τρύπα...
Επίσης, τη σημερινή λιακάδα απολαύσαμε στο μπαλκόνι του μεζεδοπωλείου "Ψωμί και Αλάτι" του Maaaster Chef (που λέει χαρακτηριστικά και η Μανωλίδου) Γιάννη Λουκάκου στο Χαλάνδρι. Εννοείται ότι το γεύμα ήταν λουκούλειο, όπως και τα γλυκά του! Γλύφαμε και τα δάκτυλά μας. Ωραία ιδέα είχες αδερφούλα!

Πριν λίγο, λοιπόν, συνήλθα από το κρασάκι και μιας και βαριέμαι όλες αυτές τις εκλογικές αναλύσεις που οδηγούν στο πουθενά, είπα να σας δείξω τι έφτιαξα!
Σας είχα αναφέρει ότι θα προσπαθήσω να φτιάξω χριστουγεννιάτικες κάλτσες, χρησιμοποιώντας τις άπειρες παλιές που έχουμε μαζέψει σε ένα συρτάρι και δε φοράμε ποτέ τα τελευταία τουλάχιστον 3 χρόνια. Επειδή δεν είχα αφρολέξ να τις γεμίσω, έκοψα το σχήμα της κάλτσας σε ένα σκληρό χαρτόνι και το έβαλα μέσα στην κάλτσα. Τις νιφάδες στη ροζ κάλτσα τις σχεδίασα σε εκρού τσόχα και της έκοψα με ψαλιδάκι, γιατί δεν έχω κάποιο ανάλογο μηχάνημα... μου πήρε λίγη ώρα γιατί είναι ψιλοδουλειά,
αλλά άξιζε τον κόπο!




Η πορτοκαλί κάλτσα με το δεντράκι δεν είναι τελειωμένη ακόμα, αλλά ήθελα να σας τη δείξω κι αυτή, γιατί είμαι πολύ ενθουσιασμένη!

Καληνύχτα!


6 σχόλια:

puccarina είπε...

Πολύ όμορφες οι καλτόύλες σου, μπράβο στην υπομονή σου να κόψεις τις νιφάδες με το χέρι το αποτέλεσμα εντυπωσιακό!!!

Anzouya είπε...

Άντε και του χρόνου λοιπόν! είναι ωραίο να μπαίνεις στο γιορτινό κλίμα από νωρίς! Οι καλτσούλες δείχνουν τέλειες και τι καλύτερο από την ανακύκλωση! Σε συγχαίρω για την υπομονή σου πάντως που κάθησες και έκοψες τις χιονονιφάδες!
Α! Και φυσικά, σ'ευχαριστώ πάρ απολύ για τις ευχές σου! Εύχομαι και σ'εσένα κάθε χαρά και πάνω απ'όλα ΕΜΠΝΕΥΣΗ! ❤

ΕΥΓΕΝΙΑ είπε...

Λοιπόν, αδερφούλα πολύ ωραίες οι ιδέες σου. Ευτυχώς που η μαμά μας έδειξε κι εκείνες τις βελονιές για να κάνουμε διάφορα σχεδιάκια και στις υπόλοιπες. Φιλάκια.

NANTIA είπε...

Καλέ, τι καλές!!!Μου αρέσει πολύ σαν ιδέα! Και ανακυκλώνουμε τις παλιές μας κάλτσες! Όσο για τις νιφάδες...πραγματικά ζωγραφιστές!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Κι εγώ τις βαρέθηκα και έφτιαχνα λουλουδάκια με πηλό!Όμορφες ιδέες οι κάλτες σου!

EVAGELIA VRETTOU είπε...

Σας ευχαριστώ όλες πάρα πολύ! Τα σχόλιά σας τα διαβάζω πάντα με μεγάλο ενθουσιασμό!

Που είναι τα αβγά κουνελάκι;

Οι μέρες για το Πάσχα κοντεύουν και μικροί μεγάλοι ανυπομονούν! Θα ξεκουραστούμε από τις καθημερινές μας συνήθειες, θα βρεθούμε με φίλους κ...